Choco Fest 2010

Choco Fest 2010

Este oare Romania pregătită pentru ciocolată ?

Cu multe trâmbițe a fost anunțat și Choco Fest 2010 în București, eveniment ce a avut loc la Sala Radio . S-a anunțat ca un festival de ciocolată, o delectare pentru simțurile noastre . Ei bine, am participat la acest festival și trebuie să spun că am fost foarte dezamăgit .

Acum îmi pun întrebarea , a fost proastă organizare sau nu este România încă pregătită pentru ciocolată de calitate ?

Despre organizare ce pot spune, promovare cât de cât rezonabilă , câteva reclame la TV-ul din Metrou și câteva articole prin ziare . Se putea totuși mult mai mult .

Cât despre expozanți , foarte puțini la număr, nu știu , cred că au fost 10 într-o sala mică, din care cred ca măcar patru nu erau autohtoni. Nu avem oare producători de ciocolată  ? Sunt sigur că putem produce ciocolată de calitate și că avem deschidere , atât pe piața românească cât și pe piața europeană .

Nu sunt multe de spus despre acest eveniment. Mă așteptam să găsesc nenumărați expozanți , să gust fel de fel de dulciuri , să am de unde alege să fac un cadou dulce de Moș Nicolae . Nu a fost așa , din cei zece expozanți cred că doi oferau mostre gratuite . Prețurile erau piperate pentru o Românie în criză , totuși am cumpărat niste baclava de ciocolată și ciocolată de casă .

Printre expozanți mi-au atras privirea doi producători, o doamnă care și-a creat cupacakery cu niște brioșe minunate ca aspect și ca și conținut, din câte am înțeles sunt folosite doar ingrediente naturale . De asemenea m-a impresionat o doamnă care a preluat o afacere din Belgia și a continuat tradiția ciocolatei la noi în România .

Aveți mai jos câteva fotografii de la eveniment (click pe imagini pentru a vedea fotografiile la dimensiunea originala) :

Putini participanti la eveniment.

Animalute de ciocolata.

Briose colorate.

Ciocolata dupa reteta belgiana.Leave a Reply