Cum aleg o sursa pentru calculator ?

Cum aleg o sursa pentru calculator ?

Sa incercam sa explicam pe scurt cum facem o alegere buna cand trebuie sa cumparam o sursa pentru calculator  .

Ce ar fi sursa , este un dispozitiv care converteste curentul alternativ in curentul continuu . Desi multi oameni aleg ultima oara aceasta componenta trebuie sa avem grija pentru stabilitatea sistemului .

Multi dintre noi stiu doar cati W au sursa lor, sa zicem 450 W sau 500 W si atati, totusi trebuie sa realizam ca pe noi nu ne intereseaza cata energie ia sursa de la reteaua principala ci cata energie poate trimite catre componentele calculatorului. Mai pe inteles, o sursa de proasta calitate , chiar daca va lua mai mult curent este posibil sa nu poate imparti tot acel curent si se iroseste .

O prima regula ar fi sa nu ne zgarcim, orice sursa mai ieftina de 150 de lei nu este ceva calitativ, si pe langa curentul pierdut poate produce si mult zgomot .

Pentru a fi o sursa foarte buna trebuie sa aveti in vedere si urmatoarele caracteristici : PFC activ, Short circuit protection (SCP), Overpower protection (OPP), Overcurrent protection (OCP), Overtemperature protection (OTP), Overvoltage protection (OVP), Undervoltage protection (UVP), eficienta peste 80+.

De asemenea, printre producatorii recomandati se numara si Enermax, Corsair, Seasonic, Fortron, Thermaltake .

Un prim lucru care trebuie stabilit ar fi sa vedem ce tip de sursa ne trebuie, pentru acest lucru va recomand acest link (click) unde spuneti caracteristicile calculatorului vostru si aflati cati W aveti nevoie .Leave a Reply